Tech

Techreus Tencent wil 1 miljard ophalen met beursgang streamingdiensten

03 oktober 2018 11:04 Aangepast: 03 oktober 2018 12:13
Beeld © ANP

De Chinese techgigant Tencent brengt zijn muziektak Tencent Music naar de beurs. Het bedrijf moet een notering aan de New Yorkse technologiebeurs Nasdaq krijgen en daar hoopt het Tencent Music 1 miljard dollar (863 miljoen euro) mee op te halen.

Met de gehoopte opbrengst wil het bedrijf verder bouwen aan nieuwe diensten en meer content voor de populairste muziek-apps die eigendom zijn van het bedrijf. Dat zijn onder meer QQ Music, Kuguo, Kuwo en karaoke-app WeSing - apps die in Nederland niet beschikbaar zijn.

Er gingen al langer geruchten dat het bedrijf naar de beurs wilde gaan. Het gaat om de muziektak van Tencent Holdings. Het is opvallend dat dat deel van het bedrijf een beursnotering in de VS moet krijgen, aangezien het moederbedrijf een notering heeft aan de beurs van Hongkong.

Sony en Warner tekenen in

Uit stukken die zijn ingeleverd bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC blijkt dat Sony Music en Warner Music samen al hebben ingetekend op de stukken voor 200 miljoen dollar.

Tencent heeft momenteel 58 procent van het bedrijf in handen. Ook concurrent Spotify heeft momenteel al een belang in het bedrijf van meer dan 9 procent.

Tencent Music heeft naar eigen zeggen maandelijks 872 miljoen actieve gebruikers. Hoewel het bedrijf vaak wordt vergeleken met Spotify, biedt Tencent meer interactieve diensten aan. Zo kun je er bijvoorbeeld live optredens bekijken. Van alle gebruikers betaalt nog geen 4 procent voor de muziek-apps.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van