Lucratief voor Apple

'Dure iPhone XS Max 3 tot 4 keer vaker verkocht dan XS'

25 september 2018 10:35 Aangepast: 25 september 2018 10:47

De grote, dure iPhone XS Max wordt vaker verkocht dan zijn kleine broertje iPhone XS. Dat zegt de doorgaans goed geïnformeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo.

De grote nieuwe iPhone XS Max lijkt erg goed aanslaat bij consumenten. Kuo laat weten dat de XS Max met 256 GB aan opslag op dit moment de meest verkochte iPhone is. Die telefoon met een 6,5 inch scherm kost in Nederland 1429 euro. De kleinere iPhone XS met 64 GB opslag kost 1159 euro.

"We hebben vastgesteld dat de vraag naar XS Max beter is dan verwacht, drie tot vier keer de vraag van de iPhone XS", aldus Kuo. "De gouden- en spacegrijs-kleuren zijn significant populairder dan de zilveren uitgave." 

Volgens Kuo is de verkoop van de 512 GB-versie ook beter dan verwacht. Er zou een tekort kunnen ontstaan van de iPhones met deze opslagcapaciteit.

Apple Watch

Ook de nieuwe Apple Watch Series 4 verkoopt volgens Kuo 'veel beter dan verwacht'. Hij schroeft zijn verwachting voor dit jaar op van 18 miljoen naar 18,5 tot 19,5 miljoen verkochte exemplaren. Hij vermoedt dat de levertijden van het horloge gaan oplopen, omdat een nieuwe Apple Watch-fabriek pas in november zijn deuren opent.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Hoe toonaangevend zijn de nieuwe iPhones?

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Q&A: jullie vragen over de iPhones en Apple Watch beantwoord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van