Ga naar de inhoud
Beloning

Airbnb wil verhuurders belonen met aandelen

Airbnb wil loyale verhuurders op zijn platform belonen met aandelen in het bedrijf. De woningverhuursite stuurde een brief met informatie over dat plan naar de Amerikaanse toezichthouder SEC.

Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite Axios. De beurswaakhond, die ook toeziet op aandelen die niet aan de beurs zijn genoteerd, zoals die van Airbnb, wordt in de brief gevraagd zijn regels ten aanzien van bedrijven als Airbnb aan te passen.

Bedrijven belonen medewerkers vaker met aandelen, maar het verstrekken van aandelen aan gebruikers van een platform is nu nog niet toegestaan.

Trouwste verhuurders belonen

Airbnb wil met het plan het gebruik van zijn platform stimuleren. "Airbnb is een bedrijf dat afhankelijk is van zijn gebruikersgemeenschap. We zouden niets zijn zonder onze verhuurders. We willen onze trouwste verhuurders belonen met aandelen, maar de regels moeten daarvoor veranderen", zegt Airbnb-topman Brian Chesky in een reactie tegen Axios.

Airbnb
Lees ook
Airbnb maakt prijzen transparanter op bevel van Brussel

Transparantere prijzen

Airbnb past binnenkort zijn prijsbeleid aan onder druk van de Europese Commissie, zo werd deze week bekend. Het bedrijf gaat de totaalprijzen voor een boeking tonen. Nu komen er vaak laat in het boekingsproces nog allerlei extra kosten bij. 

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl