Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Van onze partner Accenture

AIA weer een ronde verder

20 september 2018 18:37 Aangepast: 10 oktober 2018 09:55

8 events, 8 locaties in Amsterdam, 8 thema’s. Dat vormde het decor voor de Summer Nights van de Accenture Innovation Awards!

Dat Amsterdam de meest innovatieve Europese hoofdstad is en die ambitie ook heeft, is bekend. Accenture wist dat onlangs nog eens uitdrukkelijk tot leven te brengen. En duidelijk te maken dat ondernemerschap, samenwerking en nieuwe technologie de ingredienten zijn  om hedendaagse problemen op te lossen.  

Heel Amsterdam stond twee avonden bol van de innovatie, van de energie en van de spanning. Op acht locaties in Amsterdam selecteerden de juryleden voor de acht categorieen van de Accenture Innovation Awards uit een longlist van 25 initiatieven hun favoriete top 10. In totaal gaan daarmee 80 innovaties die de potentie hebben om de toekomst mede te definiёren, door in de startupcompetitie.  

Oplossingen voor vraagstukken op gebied van mobiliteit, educatie, voeding, klimaat, financien, zorg, leven&werken en veiligheid passeerden de revue. Concreter: oplossingen tegen voedselverspilling tot gegamificeerde leeromgevingen. De geselecteerde initiatieven zorgen allemaal op hun eigen manier voor vernieuwing en verandering.

Nu de tien halve finalisten per categorie van de Accenture Innovation Awards 2018 bekend zijn, maakt de organisatie en jury zich op voor de volgende mijlpaal: de Innovation Expo in Rotterdam op 4 oktober as. Hier krijgt elke Top 10 het podium om persoonlijk te pitchen voor de jury. Hiermee hopen de innovators door te stromen naar de Top 5 om zo toe te werken naar de finale op 2 november 2018.

Benieuwd naar de 80 baanbrekende innovaties van de Accenture Innovation Awards 2018? Bekijk hier de Top 10 per thema.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore