Met 20 klassieke games

Sony lanceert mini-versie van originele Playstation

19 september 2018 11:55 Aangepast: 20 september 2018 13:30

In navolging van Nintendo brengt ook Sony een mini-versie van een oude spelcomputer uit. Van de eerste PlayStation verschijnt begin december een Classic-versie met 20 meegeleverde games.

Sony heeft de PlayStation Classic woensdagochtend aangekondigd. Op de spelcomputer, die 45 procent kleiner is dan de originele versie, staan twintig klassieke games voorgeïnstalleerd. Sony levert twee controllers mee en het apparaat is via HDMI op tv's aan te sluiten. 

Tot nu toe zijn vijf van de twintig games bekendgemaakt: Jumping Flash, Final Fantasy VII, Tekken 3, Wild Arms en Ridge Racer Type 4. De overige 15 gametitels volgen op een later moment.

De PlayStation Classic kost 100 euro en is vanaf 3 december verkrijgbaar. De mini-console is per direct te reserveren. 

102 miljoen stuks

De eerste Playstation werd in december 1994 op de markt gebracht. Sony verkocht ruim 102 miljoen exemplaren van de spelcomputer, die tot 2006 verkrijgbaar bleef. De populairste game was Gran Turismo, waarvan bijna 11 miljoen exemplaren van werden verkocht.

Nintendo

Nintendo maakte van nieuwe mini-versies van zijn oude spelcomputers eerder al een verkoopsucces. Zo kwam het Japanse bedrijf al met mini-edities van de NES en de SNES.

De NES was in eerste instantie zo'n succes dat de mini-spelcomputer maandenlang voor hoge prijzen werd doorverkocht. Na het succes van de SNES Classic Mini bracht Nintendo een tweede lichting van de NES Classic Mini uit. Opnieuw een succes: de NES was in juni de bestverkochte spelcomputer. Er werden meer exemplaren van de NES Classic Mini verkocht dan van de PlayStation 4 en Xbox One.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Retro-Nintendo beter verkocht dan PS4 en Xbox One

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van