Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Extra optie

Twitter brengt chronologische tijdlijn terug

18 september 2018 11:41 Aangepast: 18 september 2018 21:30
Twitteroprichter Jack Dorsey. Beeld © AFP

Twitter werkt aan de optie om de tijdlijn met tweets weer in de chronologische volgorde te tonen, naast de huidige tijdlijn met de 'meest relevante' berichten.

Toen Twitter in 2016 ervoor koos om de berichten niet meer te sorteren op de meest recente tweets eerst, maar op de volgens Twitter 'meest relevante tweets', kon het op veel kritiek rekenen. Volgens Twitter vinden de meeste gebruikers de nieuwe tijdlijn beter werken, maar nog steeds zijn er mensen die terugwillen naar de oude versie.

Voor hen is Twitter nu bezig met de herintroductie van de chronologische tijdlijn. Dat laat het bedrijf weten in een serie tweets. 

Twitter wil het makkelijk maken om te wisselen tussen een 'relevante' tijdlijn naar een chronologische tijdlijn. Het bedrijf verwacht in de komende weken de nieuwe mogelijkheid te testen en uit te rollen.

Omzeiling

De verklaring van Twitter volgde kort nadat game-ontwikkelaar Emma Kinema een truc om de 'relevante' tijdlijn te omzeilen had gepubliceerd. Door de woorden suggest_recycled_tweet_inline en suggest_activity_tweet te muten, werd haar tijdlijn weer zo goed als chronologisch. De tweet ontving bijna 50.000 likes.

Daling gebruikers

De nieuwe optie kan een poging zijn om gebruikers terug te winnen. Twitter kampt al langer met tegenvallende groeicijfers. In het tweede kwartaal van dit jaar daalde het aantal maandelijkse gebruikers van 336 naar 335 miljoen. Dat kwam onder meer door een grote schoonmaakronde in de strijd tegen trolls en nepaccounts. Er werden miljoenen accounts verwijderd. Ook door de strengere Europese privacywet daalde het aantal Europese gebruikers.

De afgelopen maanden ging het aandeel Twitter met 36 procent onderuit. Het bedrijf kreeg veel kritiek over de aanpak van haatzaaien en het tegengaan van nepnieuws. CEO Jack Dorsey moest voor het Congres verklaren dat het bedrijf er alles aan doet om te voorkomen dat mensen de Congresverkiezingen in de VS beïnvloeden via Twitter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Twitter voorzichtig met aanpak haatzaaien

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore