Gifje op je tas

Deze rugzak toont je favoriete emoji op je rug

17 september 2018 15:36 Aangepast: 17 september 2018 21:10

De rugzak Pix heeft een ledscherm van 16 bij 20 pixels. Op het scherm zijn plaatjes, animaties en spelletjes af te spelen. Ook kun je hem op de fiets als richtingaanwijzer gebruiken.

Als je echt wilt opvallen op straat, dan is de Pix-rugzak wat voor jou. Achterop de Pix zit een ledscherm van 16 bij 20 pixels verstopt waardoor je pixelkunst kan vertonen.

Je verbindt je Android- of iPhone-smartphone via bluetooth aan de tas en vervolgens kan je in de app allerlei opties kiezen. Zo kan je je favoriete emoji op je rug zetten, maar je kunt ook Tetris of Snake spelen. Ook kan je je eigen ontwerp maken en deze naar je tas sturen.

Richtingaanwijzer

Naast deze grappige functies kan het scherm op de rugzak ook nog handig zijn. Je kunt namelijk een fietskit bijkopen, waardoor je aan andere weggebruikers met je tas kan aangeven welke kant je opgaat. De rugzak werkt dan als een soort richtingaanwijzer. Druk je op je stuur op het pijltje naar links, dan toont je tas ook het pijltje naar links. Rem je af, dan toont de tas een stopteken.

De functie van de tas om er spullen in op te bergen voelt bijna als een bonus. Zo is er ruimte voor een powerbank om je telefoon op te laden en zijn alle benodigdheden voor de 21ste eeuw aanwezig, zoals een laptopvak en een plek voor je bidon.

De Pix-rugzak heeft ondertussen 100.000 euro aan crowdfunding opgehaald. In de voorverkoop op Kickstarter kost de tas bijna 200 euro. De levering staat gepland in oktober 2018, maar zoals altijd krijg je bij crowdfundcampagnes geen garanties.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De drie beste rugzakken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van