Unreal Engine

Weather Channel toont impact orkaan met game-tool

14 september 2018 17:57 Aangepast: 14 september 2018 23:00

The Weather Channel laat met game-software zien wat de gevolgen van orkaan Florence zijn.

Het praatje van weervrouw Erika Navarro begint gewoon: ze vertelt over de levensbedreigende gevolgen van orkaan Florence die de komende dagen de staten North en South Carolina en Virginia zal teisteren. Ze wijst plaatsen aan in North en South Carolina waar de impact het grootst zal zijn.

Dan zoomt de camera uit en laat Navarro zien hoe het er aan toegaat als de orkaan daadwerkelijk voor een flinke overstroming zorgt. Hoe ziet het eruit als er een meter water in de straten staat? En wat als het twee of drie meter wordt? Dankzij de visualisatie is de boodschap voor iedereen helder: als de autoriteiten adviseren om te vertrekken, moet je wegwezen. Kijk zelf maar:

The Weather Channel (TWC) kan de visualisatie laten zien met dank aan een nieuwe ‘green screen immersive studio’, schrijft Wired. Daarbij maakt het weerkanaal gebruik van de Unreal Engine, het door game-ontwikkelaar Epic Games ontwikkelde gereedschap dat wordt ingezet voor het maken van games (zoals Fortnite), films en visualisaties.

In juni gebruikte TWC dezelfde middelen ook al om te laten zien wat de gevolgen van een tornado kunnen zijn. Destijds vlogen de muren van de studio eruit en viel er bijna een elektriciteitsmast op het hoofd van weerman Jim Cantore die net op tijd drie stappen naar achteren zette.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dit weerkanaal heeft graphics om bang van te worden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van