Effe vangen

Scherm iPhone Xs Max repareren? Dat is dan 361 euro

14 september 2018 09:08 Aangepast: 14 september 2018 12:34

Je kunt de nieuwe iPhone Xs (Max) maar beter niet uit je handen laten vallen. Een officiële schermreparatie via Apple is net zo duur als de aanschaf van een midrange smartphone.

Het repareren van het scherm van iPhone Xs Max gaat 361,10 euro kosten, zo blijkt uit het Nederlandse overzicht van reparatieprijzen van Apple. Een nieuw scherm voor de Xs is met 311,10 euro vijftig euro goedkoper, maar nog altijd flink aan de prijs. Voor een schermreparatie bij de iPhone X betaal je overigens ook 311,10 euro.

Als je nieuwe iPhone niet alleen een kapot scherm heeft maar ook nog andere schade, dan ben je nog duurder uit. In het geval van de iPhone Xs Max rekent Apple 641,10 euro voor ‘overige schade’, bij de iPhone Xs ben je 591,10 euro kwijt.

OLED

Dat het repareren van een scherm van een iPhone X(s)-toestel zo prijzig is, valt niet los te zien van het gebruik van prijzige OLED-schermen in de nieuwe telefoons. 

Bezitters van een oudere iPhone zijn bij schermreparaties dan ook aanmerkelijk goedkoper uit. Zo betaal je als eigenaar van een iPhone 6 ‘slechts’ 151,10 euro. En ook voor een nieuw scherm voor de vorig jaar uitgebrachte iPhone 8 ben je niet meer dan 171,10 euro kwijt.

De prijs voor de reparatie van de iPhone Xr heeft Apple nog niet in zijn overzicht opgenomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Top 5: smartphones die veel bieden voor weinig geld

Volg het Bright YouTube-kanaal voor video-reviews van de nieuwe iPhones volgende week.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple presenteert drie iPhones zonder knop

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van