Ga naar de inhoud
Postvak Uit

Google stopt met vooruitstrevende mail-app Inbox

Google stopt met zijn experimentele mail-app Inbox. Gebruikers hebben tot maart 2019 om over te stappen naar Gmail.

Google bracht Inbox in 2014 uit als speelse testomgeving om nieuwe functies voor Gmail te testen. Inbox kwam onder met een slimme manier om e-mail te ordenen op onderwerp, om het Postvak In zo een stuk overzichtelijker te maken. Ook heeft Inbox handige snooze-functies om later herinnerd te worden aan berichten. Bovendien werkt de app ook als takenlijst, waarmee gebruikers zichzelf geplande mailtjes kunnen sturen als herinnering aan een taak.

In maart 2019 stopt Google echter met de site en apps van Inbox, meldt Fast Company. Een groot deel van van de functies die eerst in Inbox werd getest, zit inmiddels in Gmail. Zo kent Gmail inmiddels ook de mogelijkheid om binnenkomende mail slim te ordenen op soort en belangrijkheid, en kunnen gebruikers op mobiel over mailtjes vegen om er snel wat mee te doen.

Nog geen echte vervanger

Toch zit een deel van de Inbox-functies vooralsnog niet in Gmail. De handige takenfunctie ontbreekt in Gmail, waardoor trouwe gebruikers van Inbox op zoek moeten naar een alternatief. Een schrale beloning voor het jarenlang testen van experimentele functies, maar dat is het lot van de vooruitstrevende mail-app.

Het is namelijk niet voor het eerst dat een geliefde app voor e-mail verdwijnt. Neem de mail-app Mailbox, die in 2013 verscheen en als eerste kwam met het vegen over mailtjes voor extra acties. De app werd overgenomen door Dropbox, en begin 2016 de nek omgedraaid. Of Sparrow, een populaire mail-app voor Mac en iOS. Het team werd overgenomen door Google, Sparrow verdween in 2012 en twee jaar later kwam daar een andere app voor in de plaats. Precies: Inbox.