Tech

Elon Musk blowt tijdens podcast, vertelt over dode paarden

07 september 2018 12:31 Aangepast: 13 september 2018 08:55
Elon Musk neemt een hijs van een joint. Beeld © Youtube / Joe Rogan Experience

Elon Musk heeft het weer voor elkaar: de topman van Tesla wist opnieuw vriend en vijand te verbazen. Dit keer door live op YouTube een hijs van een joint te nemen. "Dit is legaal toch?"

Na ruim twee interview uur steekt host Joe Rogan een joint op, gevuld met 'tabak en marihuana'. "Heb je dat weleens gedaan?", vraagt Rogan aan Musk. "Ik geloof dat ik er wel eens een geprobeerd heb", reageert Musk. "Hahaha, haha."

"Dat mag zeker niet vanwege aandeelhouders?", vervolgt Rogan. "Het is legaal toch?", vraagt Musk? "Totally", reageert Rogan. "Ok", zegt Musk net voor hij een hijs neemt van de wietsigaret.

20.000 dode paarden

Daarna neemt het gesprek een wonderlijke wending. Rogan vraagt Musk of hij zich zorgen maakt over hoe het over een paar decennia gaat als er allemaal Tesla's op de wegen rijden, met ouderwetse auto's er tussendoor.

"Er was een transitieperiode toen paarden en benzineauto's tegelijk op de weg waren, dat was best raar", aldus Musk. "Manhattan had 300.000 paarden. Een paard leeft 15 jaar. 20.000 paarden vallen dood neer per jaar", rekent Musk voor.

'Ik ben een paard'

"Dat zijn een hoop dode paarden. En je had een paard nodig om een [dood] paard te verplaatsen. Die waren waarschijnlijk behoorlijk overstuur als ze een dood paard moesten verplaatsen. Ik trek een dood paard rond, ik ben een paard…", stelt Musk zich hardop voor.

Het interview werd uitgezonden nadat de beurs was gesloten, maar het is erg onwaarschijnlijk dat het vertrouwen van beleggers groter wordt, door dit soort escapades. In de voorbeurshandel noteert het aandeel Tesla ruim een procent lager.

Musk rijgt de schandalen en rellen de laatste tijd aan elkaar. Een korte bloemlezing: Musk noemt een Britse duiker een pedo, zonder enig bewijs. Musk tweet dat hij Tesla van de beurs wil halen, waarbij hij mogelijk illegaal de markt manipuleert. Musk kan de tranen niet bedwingen in een interview met de New York Times waarin hij overwerkt en fragiel overkomt.

Miniatuurvoorbeeld
Meer op RTL Z

Nieuwe Twitter-uitbarsting: Musk begint weer over pedo-aantijging

Niet aan de wiet, wel aan de wiet

Na de publicatie van het interview daalde de koers van Tesla meteen met 9 procent, omdat beleggers zich zorgen maakten over de stabiliteit van de topman. Saillant detail: Musk zei nog dat hij zijn controversiële tweet over het van de beurs halen van Tesla niet stoned had verstuurd.

Of dat waar is valt niet na te gaan, maar gisteravond zat Musk zeker aan de wiet. 

Overigens was niet het hele gesprek zo controversieel als het einde. Musk praat onder meer over zijn zorgen over kunstmatige intelligentie, de mogelijkheid om commercieel vliegverkeer verticaal op te laten stijgen, de toekomst van Tesla, hoe je auto's door tunnels kan laten rijden om verkeersproblemen op te lossen en zelfs zijn visie op de rechtsstaat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore