Sjoemeltelefoons

Huawei speelde vals bij benchmarktests

07 september 2018 21:25 Aangepast: 09 september 2018 11:27
Beeld © ANP

Huawei heeft geprobeerd de uitkomsten van benchmarktests te manipuleren. Veiligheidsmaatregelen werden uitgeschakeld als Huawei-toestellen de testsoftware herkenden.

De sjoemeltruc werd aan het licht gebracht door Anandtech. De techsite ontdekte dat nieuwe toestellen een benchmark-detectiemechanisme bevatten, waarbij de hittebegrenzing wordt uitgeschakeld. Daardoor kunnen de apparaten tijdens een benchmarktest betere prestaties leveren.

UL, het bedrijf achter de benchmark-app 3DMark, heeft na de onthulling van Anandtech verscheidene Huawei-toestellen (de P20, P20 Pro, Nova 3 en de Honor Play) verwijderd uit zijn overzicht van beste smartphones. “Nadat we in ons eigen lab hebben vastgesteld dat ze onze regels overtreden, hebben we besloten om de betreffende toestellen uit ons overzicht te halen”, stelt UL in een verklaring.

'Anderen doen het ook'

Huawei verdedigt zijn handelswijze door er op te wijzen dat ook andere Chinese producenten van smartphones zich aan deze praktijken schuldig maken. Huawei is inderdaad niet de eerste smartphone-fabrikant die probeert vals te spelen bij benchmarktesten. In 2013 werd Samsung al een keer betrapt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Huawei nog ver verwijderd van tweede plaats in Nederland

Subscribe je op het Bright YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van