Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Immersive art

Tilburg krijgt een surrealistisch doolhof

09 september 2018 16:05 Aangepast: 09 september 2018 16:08

In Tilburg opent volgend jaar een groot kunstdoolhof zijn deuren. Doloris moet bezoekers een 'immersive experience' bieden.

Wat we bij het betreden van Doloris aan de Spoorlaan in Tilburg gaan meemaken, weten we niet precies. De 40 ervaringskamers doen denken aan een onmogelijke serie escape-rooms. Doloris is zowel een kunstcomplex met een gigantisch oppervlak - 2200 vierkante meter - als een rooftopbar en restaurant.

Doloris is de enige 'immersive art experience' van dit formaat in Europa en qua vorm uniek in de wereld, aldus de bedenker van het universum Tim Henrik Schneider. "Het is moeilijk om uit te leggen wat je als bezoeker gaat ervaren. Eén ding is zeker: zoiets heb je niet eerder gezien en ervaren."

Immersive experience

In een spannende, Matrix-achtige teaser loopt een man door een gang met kamers en moet hij een keuze maken. Doloris belooft dan ook een alternatieve realiteit die je zintuigen op scherp zet. Dat gebeurt in een walk-through experience, die je al klimmend en kruipend kunt verkennen.

Doloris zet zich daarmee in een prestigieus rijtje van 'immersive experience'-attracties wereldwijd, zoals Meow Wolf in New Mexico, Space 360 in Seoul en Digital Arts Museum in Tokyo. De voorloper van Doloris was het surrealistische doolhof Peristal Singum in Berlijn, dat van april 2010 tot maart 2014 meer dan 40.000 bezoekers trok.

Doloris opent pas in mei 2019, maar de eerste kaartjes kun je al bemachtigen. Inschrijven kan op de website

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Digitale kunst tussen zand en zeehond op ITGWO

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore