Tech

Dropbox lanceert slimme scanner voor iOS-app

23 juni 2016 14:28 Aangepast: 31 juli 2017 03:30

Dropbox heeft zijn iOS-app uitgebreid met een scanner die documenten direct doorzoekbaar maakt.

"We doen nog altijd veel analoog", licht Todd Jackson, head of product bij Dropbox, de nieuwe feature toe op TechChrunch. "We schrijven op whiteboards, we gebruiken memo’s en we printen op papier. Wij willen gebruikers helpen om die informatie makkelijk op te slaan in Dropbox."

Een foto wordt direct opgeslagen als bestand in je Dropbox en dankzij OCR zijn ingescande documenten meteen doorzoekbaar. In ieder geval als de OCR de letters goed herkent.

OCR is optische tekenherkenning, waarbij de tekst uit een afbeelding wordt omgezet in bewerkbare tekst. 

Betalende gebruikers

Naast de nieuwe slimme scanner heeft Dropbox nog enkele nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd. Voor zakelijke gebruikers heeft de dienst een 'plus-knop' onderaan de app geplaatst: klik 'm aan en je kunt Microsoft Office-bestanden aanmaken. Ook is het nu mogelijk om vorige versies van documenten te bekijken.

Met de nieuwe features probeert Dropbox grote bedrijven te verleiden om de portemonnee te trekken voor gebruik van de dienst. Dropbox, dat van oudsher populair is bij gewone consumenten, heeft op dit moment ongeveer een half miljard gebruikers, maar slecht een klein deel daarvan betaalt voor de dienst.

Er zijn nu ongeveer 150.000 bedrijven en organisaties met een betaald abonnement. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe functionaliteiten beschikbaar zijn voor Android.

Bron: Bright.nl. Volg Bright ook op Facebook.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van