Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Nieuwe Twitter-uitbarsting: Musk begint weer over pedo-aantijging

29 augustus 2018 09:21 Aangepast: 29 augustus 2018 10:00
Elon Musk, ceo van Tesla. Beeld © AFP

Tesla-ceo Elon Musk heeft weer voor opschudding gezorgd door uitlatingen op Twitter. Musk ontkende dat hij gehuild heeft in een New York Times-interview en deed nog een schepje bovenop een eerdere pedo-tweet.

Na zijn beruchte funding secured-tweet en het spraakmakende New York Times-interview was het even rustig rond Musk, maar gisteravond bleek dat hij zijn Twitter-gedrag nog niet heeft aangepast. Hij kon zich niet bedwingen en gaf commentaar op een journalist die een stuk had geschreven over zijn tranen tijdens het NYT-interview.

Geen tranen

Dat interview is van belang, omdat daaruit bleek dat Musk kwetsbaar en overwerkt is en slaapmedicatie gebruikt. De koers van Tesla daalde met 9 procent op de dag van publicatie.

De New York Times schreef dat Musk tijdens het interview afwisselend lachte en huilde. "Mijn stem brak een keer tijdens het New York Times artikel. Dat is alles. Er waren geen tranen", aldus Musk.

Pedo

Maar daar bleef het niet bij. De flamboyante topman liet zich door andere twitteraars uit de tent lokken en kwam terug op een eerdere controversiële pedo-tweet.

Een twitteraar hield Musk voor dat hij het doorgaans niet zo nauw neemt met de waarheid, en verwees nog eens naar de keer dat Musk een reddingswerker die betrokken was bij het bevrijden van het Thaise voetbalteam uit het niets uitmaakte voor pedofiel.

Daarvoor maakte Musk later excuses, en claimde dat hij de opmerking maakte uit een vlaag van woede, nadat de Britse duiker zich negatief had uitgelaten over het plan van Musk om de voetballertjes te redden.

Die excuses lijken nu niet bepaald gemeend te zijn.

"Vind je het niet gek dat hij mij niet heeft aangeklaagd?", vraagt Musk retorisch over de duiker. "Hij kreeg gratis juridische hulp aangeboden", vervolgt de baas van Tesla, die met zijn opmerkingen insinueert dat het uitblijven van een rechtszaak erop wijst dat de man inderdaad een pedo zou zijn. 

Niet te beteugelen

De nieuwe controverse toont vooral aan dat Musk zichzelf nog niet heeft laten beteugelen door aandeelhouders en het bestuur van Tesla en de koers van Tesla daalde gisteren met 2,32 procent.

De ceo ligt al langere tijd onder vuur voor zijn onvoorspelbare en controversiële tweets. Begin deze maand bracht een tweet hem in de problemen, toen hij aankondigde Tesla van de beurs te willen halen en de benodigde financiering daarvoor al geregeld te hebben.

Uiteindelijk is dat plan alweer ingetrokken, maar de Amerikaanse beurswaakhond zou wel een onderzoek zijn gestart naar de uitlatingen. Mogelijk is er sprake van ontoelaatbare koersmanipulatie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore