Wereldwijd Apple voorbij

Huawei nog ver verwijderd van tweede plaats in Nederland

24 augustus 2018 12:34 Aangepast: 24 augustus 2018 12:44
Beeld © Getty Images

Huawei heeft de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt, maar de Chinese fabrikant is nog ver verwijderd van de tweede positie op de Nederlandse smartphone-markt.

Op basis van een panelonderzoek over het actuele smartphone-bezit van Nederlanders stelt Telecompaper dat Huawei in het tweede kwartaal een marktaandeel van 7 procent had. Daarmee eindigde het bedrijf op de derde plaats, achter marktleider Samsung (49 procent) en Apple (34 procent).

De andere fabrikanten van smartphones liggen op hun beurt weer flink achter op Huawei. Bedrijven als Sony, LG, HTC, HMD Global (Nokia), Oppo, OnePlus en Xiaomi komen allemaal niet boven een marktaandeel van 2 procent uit.

Groei Huawei

Van de bezitters van een Huawei verklaarde bijna 56 procent het toestel in het afgelopen jaar te hebben aangeschaft. Daarmee is Huawei volgens Telecompaper een van de weinige smartphone-merken die groei laten zien.

Wereldwijd verkoopt Huawei inmiddels meer toestellen dan Apple. Eerder deze week constateerde ook marktonderzoeker IDC al dat Huawei het opmerkelijk goed doet in Europa.

Europese opmars Xiaomi

Ook de andere grote Chinese producent van mobiele telefoons, Xiaomi, is volgens IDC bezig met een flinke opmars in de Europese Unie. Het bedrijf verkocht in het tweede kwartaal zes keer zoveel toestellen als een jaar geleden. In Nederland zijn inmiddels ook meerdere Xiaomi-smartphones te koop via webwinkels. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De drie beste smartphones

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van