Camera-drones

DJI onthult twee nieuwe opvouwbare drones

23 augustus 2018 16:30 Aangepast: 24 augustus 2018 09:01

Drone-marktleider DJI lanceert twee nieuwe opvouwbare drones. De ene drone heeft een ingebouwde Hasselblad-camera en het andere model heeft een camera met 2x optische zoom.

De Chinese fabrikant DJI, marktleider op de drone-markt, heeft vandaag twee inklapbare drones in de Mavic-lijn gepresenteerd. De Mavic 2 Pro en Zoom hebben ingebouwde 4K-camera's die met een gimbal worden gestabiliseerd. Door een aerodynamisch ontwerp is de maximale vliegsnelheid 72 kilometer per uur en met een volle accu blijven de drones tot 31 minuten in de lucht. 

Hasselblad-camera en optische zoom

Het duurste model, de Mavic 2 Pro, beschikt over een camera met een 1 inch cmos-sensor van de Zweedse fabrikant Hasselblad, die 20 megapixel foto’s maakt en 4K HDR-video’s. De kleurregistratie is volgens DJI flink verbeterd ten opzichte van de vorige drones.  

De tweede nieuwe DJI-drone, de Mavic 2 Zoom, heeft een 1/2,3 inch cmos-sensor met twee keer optische zoom. Hij maakt 12 megapixel foto’s en kan automatisch negen foto’s samenvoegen tot een 48 megapixel-beeld.

Tien sensoren voor stabiel vliegen

Behalve dat beide drones filmen in 4K hebben ze ook tien sensoren aan boord voor het beter ontwijken of volgen van objecten of mensen. Ze beschikken ook over een verbeterd systeem voor het uitzenden van videobeelden.

Bij de drones zit een controller met afneembare sticks. Ook ondersteunen ze besturing met de DJI Goggles-videobril. De Mavic 2 Pro kost 1449 euro, de Mavic 2 Zoom kost 1249 euro.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

IBM krijgt patent voor slimme koffiedrone

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van