Gelekte Pixel 3 XL

Nieuwe Google-telefoon al te koop op zwarte markt

23 augustus 2018 15:16 Aangepast: 23 augustus 2018 18:10

Een Oekraïner blijkt verantwoordelijk voor alle lekken rond de nieuwe Google-smartphone Pixel 3 XL: hij verkoopt het onaangekondigde toestel op de zwarte markt.

Over vrijwel elke nieuwe smartphone lekt voor de onthulling wel iets uit. Maar bij de Google Pixel 3, en dan vooral het XL-model, is het aantal lekken wel heel groot. Foto's van het scherm werden snel gevolgd door foto's en video's van het hele toestel, ingeschakeld en wel. Ondertussen worden de nieuwe Google Pixel-telefoons waarschijnlijk pas in oktober officieel aangekondigd.

Nu is duidelijk geworden waar een deel van die lekken vandaan komt: een man uit Oekraïne verkoopt een vermoedelijk gestolen partij exemplaren van de Pixel 3 XL. Dat ontdekte 9to5Google. De site kreeg contact met een lezer die op zijn beurt weer contact had met de verkoper van de telefoons. Het contact verloopt voornamelijk in het Russisch en deels in het Engels. De verkoper liet foto's zien die anders waren dan de tot nu toe gelekte afbeeldingen van de Pixel 3 XL.

2000 dollar per stuk

De verkoper wilde 2000 dollar per toestel hebben, te betalen via PayPal of Bitcoin. De telefoon zou vanuit Londen verzonden worden, of kon daar worden opgehaald. Op het moment dat 9to5Google zijn bericht publiceerde, bood de verkoper nog drie exemplaren van de telefoon aan.

Het is nog niet duidelijk hoe de verkoper de partij toestellen heeft bemachtigd. Ook is niet bekend om hoeveel telefoons het ging, en hoeveel toestellen er al verkocht zijn. Eerder zou de verkoper in ieder geval tien toestellen aan één koper hebben willen slijten.

Google en Foxconn

Volgens een bron van 9to5Google doen zowel Google als telefoonfabrikant Foxconn onderzoek naar de lekken. Mogelijk zouden andere uitgelekte beelden van de Pixel 3 XL losstaan van de exemplaren die zwart worden verkocht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Gelekte foto's tonen hoe lelijk de Pixel 3 XL wordt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van