Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Duurt lang

Sony legt uit waarom je zolang op Android Pie moet wachten

21 augustus 2018 11:33 Aangepast: 21 augustus 2018 11:33

Google bracht deze maand Android Pie uit. Sony legt nu uit waarom het zolang duurt voordat de nieuwe versie van het besturingssysteem op Sony-smartphones staat.

Het is een ergernis voor menige bezitter van een Android-toestel. Op het moment dat Google een nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem uitbrengt, kan het nog maanden duren voordat je gebruik kunt maken van alle nieuwe functionaliteiten. Simpelweg omdat de nieuwe versie nog niet is uitgebracht door de fabrikant van jouw toestel.

Op dit moment verkeren alleen de bezitters van een Pixel-telefoon van Google en de Essential Phone in de gelukkige omstandigheid dat zij Android Pie al kunnen downloaden. Voor toestellen van Sony, Xiaomi, HMD Global, Oppo, OnePlus en Vivo komt het nieuwe besturingssysteem aan het eind van het najaar beschikbaar. Voor de toestellen van Samsung is nog onduidelijk wanneer Pie te downloaden zal zijn. 

Infographic

In een blogpost legt Sony uit waarom het update-proces toch zolang moet duren. Met behulp van een uitgebreide infographic doet het bedrijf uit de doeken welke stappen er allemaal gezet moeten worden voordat de bezitters van een Xperia de nieuwe software eindelijk op hun toestel kunnen installeren.

Zo moet Sony de Android-software aanpassen aan zijn eigen vormgeving en Sony-specifieke functionaliteiten. Ook is het bedrijf veel tijd kwijt met het testen van de software. Ook hebben sommige telecomaanbieders nog aanvullende eisen, die ook weer getest moeten worden. Als alles goed werkt, moet de provider toestemming geven voor de uitrol.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore