Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Elektrische fietsen

'Opgevoerde e-bikes zijn levensgevaarlijk'

22 augustus 2018 15:01 Aangepast: 23 augustus 2018 18:00

Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Fietsersbond maken zich ernstige zorgen over het opvoeren van elektrische fietsen. "Een levensgevaarlijke ontwikkeling."

Normaal gesproken mogen e-bikes maximaal 24 kilometer per uur rijden, maar er zijn via internet en rijwielhandelaren pakketjes te koop waarmee snelheden van ruim boven de 50 km/u zijn te halen.

"Een levensgevaarlijke ontwikkeling die schreeuwt om een keiharde aanpak. Het is natuurlijk prachtig dat steeds meer jongeren van de scooter overstappen op de fiets met trapondersteuning, maar als dit een neveneffect is, moet er rigoureus worden ingegrepen”, zegt woordvoerder Rob Stomphorst van VVN tegen De Telegraaf.

De Fietsersbond klaagt dat er onvoldoende wordt gecontroleerd op opgevoerde e-bikes. "Ik hoop dat de verkoop van pakketjes om fietsen op te voeren wordt verboden. Het is gewoon een economisch delict”, zegt een woordvoerder.

Geen gerichte controles

Volgens de politie en het ministerie van Infrastructuur loopt het zo’n vaart niet met opgevoerde elektrische fietsen. "Wij hebben geen signalen dat ze veelvuldig voorkomen", reageert een politiewoordvoerder in De Telegraaf. "We voeren er dan ook geen gerichte controles op uit."

Volg hier al onze updates over elektrische fietsen.

Bekijk ook onze review van de Stromer ST5, een e-bike die 49 km/u kan.

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal voor meer video's over elektrische fietsen.

Miniatuurvoorbeeld
Tips

De beste e-bikes

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore