Waterdichte wearable

Nieuwe Fitbit-armband houdt ook zwemslagen bij

20 augustus 2018 17:39 Aangepast: 20 augustus 2018 19:58

De nieuwe Fitbit Charge 3 heeft een beter scherm, is waterbestendig en kan nu ook bijhouden hoe je in het zwembad presteert.

De nieuwe fitnesstracker Fitbit Charge 3 is waterdicht tot 50 meter en kan ook je zwemprestaties bijhouden. Ook heeft Fitbit een SpO2-sensor toegevoegd. Deze sensor, die Fitbit al eerder gebruikte in zijn smartwatches, kan helpen met het opsporen van van slaapstoornissen die kunnen duiden op gezondheidsproblemen, zoals slaapapneu.

Groter schermpje

De nieuwe fitnesstracker heeft een touchscreen dat grijstinten ondersteunt. Het OLED-scherm is bijna 40 procent groter dan het scherm van de Fitbit Charge 2.

De gadget is voor het eerst uitgevoerd met een inductieve knop, waardoor Fitbit ruimte aan de binnenkant van de fitnesstracker kon besparen. Het bedrijf heeft die vrijgekomen ruimte gebruikt voor meer sensoren en een grotere batterij. De batterij van de Fitbit Charge 3 gaat tot 7 dagen mee. Hij heeft geen GPS, waardoor je je telefoon moet meenemen om je hardlooprondes heel precies bij te houden.  

Van de eerdere fitnesstrackers in de Fitbit Charge-lijn zijn tot nu toe 35 miljoen exemplaren verkocht. De Charge 3 is vanaf oktober verkrijgbaar, vanaf 149,95 euro.

Kijk ook onze videoreview van de Fitbit Versa-smartwatch.

Meer gadgetreviews? Subscribe je op ons YouTube-kanaal

Miniatuurvoorbeeld
Onze aanraders

De drie beste wearables

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van