Tech

Emotionele oproep aan Musk om minder te werken: 'Beter voor de wereld'

20 augustus 2018 08:43 Aangepast: 20 augustus 2018 09:37
Beeld © Getty Images

Voor het weekend vertelde Elon Musk nog in een interview over de werkdruk bij Tesla, die 'ondraaglijk' hoog zou zijn. Maar er zelf iets aan veranderen, nee, dat zit er niet in. "Dat is geen optie", tweet hij naar Arianna Huffington, oprichter van nieuwswebsite Huffington Post.

Huffington vraagt op Twitter aan Musk om zijn werkwijze aan te passen, 'voor zichzelf, Tesla en de wereld'. Huffington, die haar website in 2011 verkocht aan AOL, wijst Musk op de gevaren van te veel werken.

Waar een stilstaande machine een probleem is, is het voor de mens juist goed om stil te staan, schrijft ze in een blog gericht aan de geplaagde Tesla topman.

Faillissement voorkomen

Maar Musk vindt dat hij die keuze niet heeft. "Ford en Tesla zijn de enige twee Amerikaanse autofabrikanten die een faillissement hebben ontweken. Ik kom net thuis van de fabriek", zegt hij in een tweet die om 3 uur 's nachts plaatselijke tijd werd verstuurd. 

In een interview met de New York Times vertelde Musk over zijn werkweken van 120 uur en het feit dat hij soms dagenlang de fabriek niet verliet. Musk werkte zo veel om problemen bij de productie van de Tesla 3 te verhelpen.

Het lukte de fabrikant van elektrische auto's kwartaal na kwartaal maar niet om de eigen productiedoelstellingen te halen

Chaos door tweet over beursexit

Musk tweette 7 augustus dat hij Tesla van de beurs wilde halen. In reactie op dat bericht, steeg de koers in eerste instantie fors, maar toen onduidelijk bleef hoe Musk de beursexit wilde financieren, daalde de koers. Sinds Musks tweet is de koers met zo'n 20 procent gedaald. 

Bovendien is de Amerikaanse beurswaakhond SEC volgens Amerikaanse media een onderzoek gestart naar de tweets van Musk, om te kijken of hij zich schuldig heeft gemaakt aan fraude en koersmanipulatie. Boze beleggers hebben Tesla en Musk al aangeklaagd vanwege koersmanipulatie.

Lees ook: Door Musk gehate shortsellers profiteren van malaise bij Tesla

In de raad van het bestuur van het bedrijf zijn de zorgen over Musks gezondheid inmiddels reden om te zoeken naar iemand die hem zou kunnen vervangen of ten minste een deel van zijn taken kan overnemen. 

Wat is er aan de hand met Musk? Heeft Tesla een nieuwe leider nodig? 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van