Sandy Hook

WordPress verwijdert blogs met complottheorieën

17 augustus 2018 17:15 Aangepast: 17 augustus 2018 17:15

WordPress heeft verscheidene weblogs verwijderd waarop complottheorieën werden verspreid dat de schietpartij op een basisschool in de Amerikaanse plaats Newtown in 2012 nooit heeft plaatsgevonden.

Volgens deze complottheorie, die in het verleden ook is verspreid door de bekende samenzweringsdenker Alex Jones, zou het bloedbad op de Sandy Hook Elementary School in Connecticut in scène zijn gezet, om zo de geesten rijp te maken voor maatregelen om het vrije wapenbezit aan banden te leggen. De ouders en andere betrokkenen zouden acteurs zijn.

WordPress heeft de blogs verwijderd omdat de inhoud in strijd is met een nieuwe voorwaarde die het blogplatform stelt aan websites. Volgens de nieuwe regel mogen blogs die worden gehost op Wordpress.com niet langer zonder toestemming herkenbare foto's plaatsen van minderjarigen in een kwaadaardige context.

Onzinverhalen

Volgens TechCrunch heeft WordPress de nieuwe voorwaarde in het leven geroepen om te kunnen optreden tegen bloggers die de schietpartij op Sandy Hook ontkennen. Eerder deze week publiceerde The New York Times een artikel over de rol die WordPress speelt in de verspreiding van de complottheorieën over de schietpartij.

Ouders van de omgebrachte kinderen dringen er regelmatig bij techbedrijven als Facebook en Twitter op aan om de onzinverhalen over de schietpartij te verwijderen. Bij WordPress vingen zij echter altijd bot. Tot nu toe dus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ook Apple weert omstreden podcast om 'haatzaaien'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van