Smart speakers

'Google komt met eigen slimme speaker met scherm'

17 augustus 2018 11:48 Aangepast: 17 augustus 2018 20:01

Nog dit jaar zou Google een eigen slimme speaker met scherm op de markt willen brengen. Daarmee zouden gebruikers onder meer YouTube-video's kunnen kijken en hun agenda kunnen checken.

Het bedrijf heeft hoge verwachtingen van het nieuwe apparaat, zo vertelt een ingewijde aan Nikkei. Nog voor de feestdagen wil Google 3 miljoen exemplaren van de gadget op de plank hebben liggen. Google wil zelf geen commentaar geven op de plannen tegenover Nikkei.

Andere fabrikanten, zoals Sony, Lenovo, JBL (van Samsung) en LG, hebben op basis van het Smart Display-platform van Google al eerder slimme speakers met scherm gelanceerd. Google heeft zelf op dit moment drie verschillende slimme speakers: de Google Home, de Home Mini en de Home Max – allemaal zonder scherm.

In de keuken

De slimme speakers met scherm lijken in de eerste plaats bedoeld voor op het aanrecht: terwijl je staat te koken kun je zowel instructievideo’s bekijken als opdrachten geven om ingrediënten die op zijn opnieuw te bestellen. Ook kun je ’s ochtends op het slimme display zien wat je vandaag allemaal moet doen.

Hoewel de apparaten qua uiterlijk wellicht wat weghebben van een tablet, werken ze compleet anders. Niet alleen gaat de bediening via stemopdrachten, er zit ook geen browser op de slimme displays.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Eind 2018 zijn er 100 miljoen slimme speakers'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Slimme speakers Google later dit jaar in Nederland te koop

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van