InfoWars-maker geband

Twitter schorst Alex Jones alsnog

15 augustus 2018 13:13 Aangepast: 15 augustus 2018 13:17
Radiopresentator Alex Jones Beeld © Getty Images

Alex Jones, de man achter de beruchte samenzweringssite InfoWars, is alsnog geschorst door Twitter.

Hij mag een week lang niets plaatsen of delen, laat Twitter weten aan The New York Times. Hij mag Twitter wel gebruiken om tweets van anderen te lezen. Het account van InfoWars blijft gewoon actief.

Twitter is een van de weinige plekken waar Jones nog welkom was. Hij heeft er bijna 900.000 volgers. In zijn laatste filmpje riep hij mensen op om hun geweren klaar te maken om te gebruiken tegen journalisten. Dat filmpje was geplaatst op Periscope, een streamingdienst van Twitter. Jones plaatste een link naar het filmpje op zijn Twitter-account.

Jones moest eerder vertrekken van YouTube, Facebook, Spotify, Apple, Pinterest en Vimeo. Twitter-topman Jack Dorsey zegt dat Jones de regels niet overtreedt en dat journalisten moeten laten zien dat de uitspraken van Jones niet kloppen. Dat kwam hem op veel kritiek te staan, ook vanuit Twitter zelf.

Jones zegt onder meer dat de terreuraanslagen van 11 september 2001 en schietpartijen op scholen in scène zijn gezet door de regering. Zijn volgelingen hebben de ouders van doodgeschoten kinderen gestalkt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van