Sustainable Trade

Fairphone rondt crowdfunding succesvol af: 2,5 miljoen euro binnen

15 augustus 2018 09:20 Aangepast: 10 november 2018 15:27
Fairphone is 2,5 miljoen euro rijker. Beeld © Fairphone

Het doel was 2,5 miljoen euro ophalen via crowdfunding en dat is gelukt. Het duurzame technologiebedrijf Fairphone wist dat bedrag in een maand tijd bij elkaar te krijgen via crowdfundingplatform Oneplanetcrowd.

Fairphone is een telefoonfabrikant die zich hard maakt voor het produceren van een duurzame en conflictvrije telefoon. Dat laatste wil zeggen: zonder inmenging van rebellerende strijdkrachten bij het winnen van zeldzame mineralen en metalen die nodig zijn voor het fabriceren van smartphones en zonder dwang- of kinderarbeid. 

1827 investeerders

In totaal investeerden 1827 individuele beleggers, laat een opgetogen projectleider Lina Ruiz aan RTL Z weten. "Met het geld zullen we in staat zijn op te schalen en kunnen we onze materialen verbeteren." Een van de doelen van Fairphone is het duurzaam en 'conflictvrij' winnen van kobalt. 

Daarnaast wil Fairphone ook een duurzame telefoon in onder meer Scandinavië, Italië en Spanje op de markt brengen. Internationale uitbreiding is belangrijk om de verkoop van reserveonderdelen rendabel te houden. De 'eerlijke telefoon' moet lang meegaan: als iets kapot gaat moet een gebruiker het kunnen vervangen. 

Hoge ogen

Vanaf het begin gooit de campagne van Fairphone hoge ogen. In een week tijd haalde het telefoonbedrijf haar eerste drempel van 1 miljoen euro. Afgelopen week stond de actie op 1 in de wekelijkse Crowdfunding Top 40 van succesvolle fondsenwervingen. 

RTL Z Sustainable Trade Week

Hoe verantwoord is jouw koffie, chocolade en kleding? Krijgen boeren wel voldoende betaald en wordt er rekening gehouden met het milieu? RTL Z besteedt deze hele week aandacht aan duurzame handel, in samenwerking met IDH Sustainable Trade Initiative. Donderdag 15 november zenden we live uit vanaf het Sustainable Trade Week evenement.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van