Meer slimme lampen

Philips Hue krijgt led-strip voor buiten en meer lampen

10 augustus 2018 17:39 Aangepast: 10 augustus 2018 20:30

Philips breidt zijn Hue-lijn van slimme verlichting uit met nieuwe lampen voor binnen en buiten, waaronder een lichtslang voor in de tuin.

Onder de toevoegingen aan het Philips Hue-aanbod is onder andere een lichtslang voor buiten. De led-strip is verkrijgbaar in 2 en 5 meter, voor 90 en 160 dollar. Omdat de slang geschikt is voor alle weersomstandigheden, kan hij niet worden ingekort of verlengd zoals de Hue-lichtstrips voor binnen. De lichtslang wordt bevestigd met clipjes en de slang is voorzien van een matte coating, zodat het licht gelijkmatig wordt verspreidt.

Zo te zien kan de slang allerlei kleuren laten zien. De lamp kan uiteraard verbonden worden aan een Hue-systeem. De Nederlandse prijzen en introductiedata zijn nog niet bekend.

Ook nieuw is een badkamerspiegel met lamp, die onlangs al werd aangekondigd, en een plafondlamp die is geschikt voor de badkamer, voor respectievelijk 250 en 180 dollar. De lampen zijn beide voorzien van een White Ambiance-lamp, waardoor ze niet in allerlei kleuren licht geven, enkel wit licht in het spectrum van blauwwit tot geelwit. Ze verschijnen later deze maand.

Plafond- en tafellampen

Daarnaast komt Philips met twee nieuwe plafondlampen. De Enchant Pendant is een minimalistische, moderne variant op het lichtpeertje dat kaal aan het plafond hangt, en kost 100 dollar. De Being Pendant is een ronde, platte hanglamp waarbij het licht ook aan de zijkant te zien is. Net als sommige andere Hue-lampen is ook de Being voorzien van een soort interne lichtstrips, waardoor de verlichting aan het eind van zijn levensduur niet vervangen kan worden. Hij kost 250 dollar en verschijnt later deze maand.

De nieuwe Ascend-collectie bestaat uit vier lampen met hetzelfde kegelvormige armatuur, alle vier verkrijgbaar met kleurenlamp of White Ambiance. De muurlamp kost 100 dollar, de tafellamp 129 dollar, de hanglamp 180 dollar en de vloerlamp 180 dollar. De Ascend-collectie zou vanaf oktober verkrijgbaar zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bright Stuff: de 3 beste smarthome-producten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van