Tech

ABN Amro-app werkt niet op nieuwste Android-versie

07 augustus 2018 14:00 Aangepast: 07 augustus 2018 14:48
Beeld © Getty

De app van ABN Amro werkt niet op de laatste Android-versie, genaamd Android Pie. Zodra je de software installeert kun je via je smartphone geen bankzaken meer regelen. ABN Amro zegt het 'heel vervelend' te vinden en hoopt binnen twee weken met een oplossing te komen.

Android Pie is al beschikbaar voor Googles eigen Pixel-telefoons, maar is ook als testversie beschikbaar voor verschillende telefoons, waaronder de OnePlus 6

Vastlopers

Op Twitter klagen klanten van ABN Amro over dat de app spontaan niet meer werkt, zo merkt Android Planet op. De app loopt vast zodra je hem opent, waardoor je via je mobiele apparaat geen overboekingen kan maken of je saldo niet kan checken.

In een reactie aan de Anroid-website laat ABN Amro weten het heel vervelend te vinden dat de app niet meer werkt. "We werken hard aan een oplossing en hopen deze binnen twee weken te kunnen hebben. Hoe eerder hoe beter."

Andere banken

Op dit moment lijkt ABN Amro de enige bank te zijn waarvan de app niet werkt op Android Pie, stelt Android Planet. Uit een test blijkt dat onder meer de app van Rabobank, ING en SNS wel werken na het opstarten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google brengt Android Pie officieel uit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van