Tech

Populaire video-app Musical.ly gaat op in concurrent Tik Tok

02 augustus 2018 13:10 Aangepast: 02 augustus 2018 13:37
Beeld © RTL Z

De video-app Musical.ly, die vooral onder jongeren erg populair is, gaat op in het vergelijkbare Tik Tok. De apps zijn eigendom van hetzelfde Chinese moederbedrijf Bytedance. Door ze te fuseren wil dat bedrijf het bereik van beide apps vergroten.

De video-app wordt veel gebruikt door tieners, die daar korte video's publiceren. Dat zijn bijvoorbeeld playback-video's, videoclips en dansvideo's. Tik Tok werkt op ongeveer dezelfde manier.

Updaten

Als Musical.ly-gebruikers hun app updaten, zien zij dat de app vanaf dat moment in de App Store ineens Tik Tok - including Musical.ly heet.

Na het inloggen moeten gebruikers hun account en video's automatisch in de nieuwe app kunnen vinden.

Gekocht voor 1 miljard

Bytedance kocht Musical.ly vorig jaar voor zo'n 1 miljard dollar. Musical.ly had naar eigen zeggen 100 miljoen maandelijkse gebruikers en is vooral populair in Europa en de VS. 

In juni had Tik Tok 500 miljoen gebruikers. Op thuismarkt China heet de app Douyin, maar TikTok is vooral in Azië populair. Tik Tok was in het eerste kwartaal van 2018 de meest gedownloade app (games niet meegerekend) ter wereld, bleek uit gegevens van onderzoeksbureau Sensor Tower. 

Logische fusie

Volgens het hoofd marketing van Tik Tok is het opgaan van Musical.ly in Tik Tok logisch. Die naam, meldt hij aan Reuters, laat beter zien dat er meer kan dan alleen het maken van video's met muziek, maar dat er ook plaats is voor andere vormen zoals komedie en andere vormen van uitvoerende kunst.

Vorige maand vond de eerste grote verandering van Musical.ly al plaats, toen het moederbedrijf bekendmaakte dat het twee jaar oude live-streaming platform Live.ly opging in Musical.ly. De functionaliteit - om live te stream zoals met Periscope en Facebook Live en het live-streamen via Instagram - werd daarna ook mogelijk voor Musical.ly

Dat was een van de eerste grote wijzigigingen in Musical.ly sinds Bytedance de app kocht.

Facebook ziet populariteit

Facebook heeft ook oog voor de groeiende populariteit van Musical.ly en Tik Tok. Het begon ook met het testen van deze functionaliteit onder de noemer Lip Sync Live.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van