Tech

Modulaire Motorola-smartphones uit te breiden met extra gadgets

10 juni 2016 08:13 Aangepast: 31 juli 2017 06:00
Beeld © Motorola

Lenovo's nieuwe Moto Z-smartphones zijn met modules aan de achterkant uit te breiden met bijvoorbeeld een extra accu of een projector.

De nieuwe Moto Z en Z Force zijn 5,5 inch toestellen met metalen behuizingen en quad-hd amoled schermen. Met de MotoMods-modules zijn ze uit te breiden, door ze op de achterkant van de Moto Z's te klikken.

Dat werkt met een magnetische aansluiting. Lenovo toonde donderdagavond MotoMods met een extra batterij, een JBL-speaker en een mini-projector die een 70 inch beeld op de muur kan projecteren. De fabrikant hoopt dat andere bedrijven eigen MotoMods willen maken en dat er een ecosysteem rond de modules ontstaat. 

Lasers

De Moto Z is slechts 5,19 mm dun en is volgens Lenovo daarmee de 'dunste premium smartphone'. Hij beschikt over 13 megapixel camera's met optische beeldstabilisatie en laser-autofocus, terwijl de Z Force een 21 megapixel camera heeft.

Om de Moto Z's zo dun te krijgen, heeft Lenovo geen gewone 3,5 mm koptelefoon-aansluiting ingebouwd, maar gebruikt het een usb-c-poort voor de meegeleverde oordopjes. Om een eigen koptelefoon aan te sluiten, heb je een adaptertje nodig. Apple zou met de volgende iPhone ook de normale koptelefoonaansluiting willen inruilen voor usb-c.

De Moto Z Force komt alleen in de VS op de markt. Het is een iets dikker toestel, vanwege een grotere accu en een robuuster scherm. De Moto Z's hebben een Snapdragon 820-chip, 4GB RAM en technologie voor snel opladen. De Moto Z is vanaf september in Europa verkrijgbaar. De prijs is nog niet bekend.

Lenovo kondigde ook de eerste smartphone 'die diepte ziet' aan. De Phab2 Pro gebruikt nieuwe Google-technologie voor augmented reality en het 3D-scannen van de omgeving.

Bron: Bright.nl. Kijk tech-video's op het Bright YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van