Tech

'Google stopt met project voor modulaire smartphone'

02 september 2016 10:09 Aangepast: 30 juli 2017 12:30
Beeld © Google

Alphabet, het moederbedrijf van Google, zet de plannen voor het maken van een modulaire smartphone in de ijskast. Het was de bedoeling om een smartphone met verwisselbare componenten volgend jaar op de markt te brengen.

Google wil met het stopzetten van Project Ara zijn hardware-tak stroomlijnen, melden bronnen Reuters.

Een opvallende claim. Google had het tijdens zijn grote jaarlijkse ontwikkelaarscongres I/O afgelopen mei nog uitgebreid over Project Ara, zoals het project voor een modulaire smartphone heet. Er werden toen tal van hardwarepartners aangekondigd die verwisselbare onderdelen voor het toestel zouden maken.

Vaak vertraagd

Google kondigde toen zelfs een ontwikkelaarsversie van het toestel aan, die deze herfst zou verschijnen. Het plan was om de telefoon volgend jaar op de markt te brengen.

Met de modulaire telefoon zouden gebruikers camera, speakers, accu en meer in de vorm van blokjes zelfs kunnen verwisselen en upgraden. Google werkt al een tijdje aan het project, dat al meerdere keren kampte met vertragingen.Mogelijk zou Google de technologie achter Project Ara wel onder licentie aan andere fabrikanten beschikbaar willen stellen. 

Nexus

Vandaag werd ook bekend dat Google de namen van zijn volgende Nexus-smartphones aanpast naar Pixel en Pixel XL. Het bedrijf heeft ook al tablets en laptops onder die naam, en ook dat zou voor meer eenheid op hardwaregebied moeten zorgen. De telefoon zou bovendien voor het eerst een aangepaste versie van Android bevatten, meldtAndroid Police. Nexus-toestellen draaien altijd een kale Android-versie.

Bron: Bright.nl. Like Bright ook op Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore