Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Plek voor twee

Zweedse elektrische mini-auto in 2019 te koop

31 juli 2018 17:01 Aangepast: 31 juli 2018 21:39

De elektrische mini-auto One van het Zweedse Uniti heeft zijn eerste kilometers op de weg gemaakt. Het autootje, met 300 km bereik, komt volgend jaar op de markt.

Als je er naast staat, lijkt het bijna onmogelijk om erin te passen. Maar toch kunnen er twee mensen plaatsnemen in de One, een elektrische micro-auto van het Zweedse bedrijf Uniti.

De One is 2,9 meter lang, 1,3 meter hoog en slechts 1,4 meter hoog. Hij kan 130 kilometer per uur en is in 3,5 seconden bij 80 kilometer per uur. Er kunnen twee mensen in de auto, maar zij moeten wel achter elkaar zitten. Vorige week verliet de auto het testparcours en reed de wagen een rondje op de openbare weg.

In 2016 werd de auto gelanceerd als crowdfundcampagne. Toen haalde het bedrijf 1,2 miljoen euro op. Naar verwachting is de Uniti One vanaf volgend jaar te koop vanaf 14.900 euro.

Andere kleine auto's

De One doet denken aan de micro-auto die we gister lieten zien: de Microlino. Deze is zelf nog iets kleiner, met 2,4 meter bij 1,5 meter. In vergelijking: een Smart is 2,7 meter bij 1,6 meter en een Renault Twizy 2,3 meter bij 1,2 meter.

Bekijk ook onze eerste indruk van de elektrische Jaguar I-Pace.

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bright Stuff: de beste elektrische auto's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore