Tech

WhatsApp heeft nu groepsbellen: zowel in video als audio

31 juli 2018 10:57 Aangepast: 31 juli 2018 13:13
Beeld © Bright.nl

WhatsApp-gebruikers kunnen voortaan groepsbellen in audio en video. Dat werkt met maximaal vier personen tegelijk en zou ook bij slecht bereik goed moeten werken.

De 1,4 miljard dagelijkse WhatsApp-gebruikers bellen nu al elke dag samen 2 miljard minuten, maakt de dienst bekend. Dat aantal gaat alleen maar meer gaan worden, aangezien WhatsApp groepsbellen en groepsvideobellen heeft toegevoegd aan de app. De functie zou nu voor iedereen beschikbaar moeten zijn.

Zo werkt het

Om een groepsgesprek te starten bel je eerst met één persoon, om daarna via het menu in de rechterbovenhoek andere personen toe te voegen. Aan één groepsgesprek kunnen maximaal vier personen meedoen.

WhatsApp laat weten dat de video's en telefoongesprekken end-to-end versleuteld zijn en dat de gesprekken ook werken als een van de groepsleden een slechte internetverbinding heeft. Bellen via de webversie van WhatsApp op een laptop of desktop-pc is niet mogelijk.

Skype

Hiermee wordt WhatsApp nog meer een concurrent voor Skype, waarbij groepsbellen al lang mogelijk is (tot 24 mensen tegelijk). In FaceTime van Apple wordt het vanaf de volgende iOS-update ook mogelijk om met een groep te bellen, tot 32 personen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van