Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Uber Freight

'Uber parkeert autonome trucks: focus op zelfrijdende auto’s'

31 juli 2018 10:46 Aangepast: 31 juli 2018 10:54
Otto: de vorige startup van Levandowski Beeld © Otto

Taxibedrijf Uber laat alle plannen varen om zelfrijdende vrachtwagens op de weg te krijgen. In plaats daarvan richt het bedrijf de aandacht op zelfrijdende auto's.

Dat blijkt uit een e-mail die in handen kwam van Techcrunch. Twee jaar geleden kocht Uber het bedrijf Otto nog voor 680 miljoen dollar. Dat bedrijf werkte aan zelfrijdende vrachtwagens, waarna Uber zich dus ook op die markt stortte.

De overname was omstreden, want het taxibedrijf kwam er flink door in de problemen. De oprichter van Otto zou technologie voor zelfrijdende auto's hebben gestolen van zijn vorige werkgever Waymo, het onderdeel van Googles moederbedrijf Alphabet dat ook aan zelfrijdende auto's werkt.

Alphabet sleepte Uber vervolgens voor de rechter, maar de zaak werd uiteindelijk geschikt voor 245 miljoen dollar.

Eén team

Na de overname had Uber twee teams die werkten aan twee verschillende zelfrijdende soorten voertuigen. Door dit besluit komt daar een einde aan, schrijft Eric Meyhofer, die het team leidt dat nieuwe technieken ontwikkelt, volgens Techcrunch aan zijn collega's. Hij wil dat er één team met een duidelijk focus werkt, namelijk auto's.

In tweede instantie komt de techniek mogelijk alsnog naar vrachtwagens. "De beste volgorde is om zelfrijdende auto's eerst in te zetten voor persoonvervoer en het later ook naar het vrachtvervoer te brengen", schrijft Meyhofer.

Uber Freight

Het onderdeel Uber Freight blijft wel bestaan. Die dienst is erop gericht om chauffeurs te koppelen aan bedrijven die goederen verscheept willen krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Veroorzaker Uber-Google-conflict weet van geen ophouden

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla ontwikkelt 'Mad Max-modus' in zelfrijdende truck

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore