Ga naar de inhoud
Tech

Uitrol Nederlandse Google Assistent duurt nog dagen

Een aantal grote Nederlandse bedrijven ziet brood in de virtuele assistent. Beeld © Bright

Google begon gisteren met het beschikbaar stellen van de Nederlandstalige Google Assistent. Maar het kan nog 'enkele dagen' duren voordat iedereen de spraakassistent kan gebruiken.

Mensen die een smartphone met Android of iOS hebben, kunnen de spraakgestuurde assistent van Google vragen om allerlei taken uit te voeren. 

"We hopen de uitrol in enkele dagen af te ronden", laat een woordvoerder van Google aan Bright weten. "Op Android krijg je een berichtje als de Google Assistent er voor jou is." De spraakgestuurde assistent is op Android-telefoons te activeren door de (virtuele) homeknop ingedrukt te houden of door 'Hé Google' te zeggen.

LEES OOK: Jij praat straks met een virtuele assistent, denken AH, Bol en KLM

Bezitters van iPhones moeten de Google Assistent-app installeren, maar die is momenteel nog niet in Nederland te downloaden. Apple moet de app eer nog goedkeuren, laat Google weten. Het kan nog enkele dagen duren voordat de app in de Nederlandse App Store staat.

Nog niet op speakers en tv's

De Google Assistent is voorlopig nog alleen op smartphones te gebruiken. De Google Home-speakers, die met de spraakassistent werken, komen pas later dit jaar officieel op de markt in ons land. Het wordt later dit jaar dan ook mogelijk om op televisies met Android TV de assistent te gebruiken.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl