Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Elektrische fietsen

Binnenkort te koop: een e-bike voor op het water

27 juli 2018 19:19 Aangepast: 30 juli 2018 09:27

Over water lopen is voor de meeste stervelingen een flinke uitdaging. Met de Hydrofoiler XE-1 kun je straks wel over water fietsen. De voorinschrijving voor de water-e-bike is nu geopend.

Het Nieuw-Zeelandse bedrijf Mata5 verwacht dat de eerste exemplaren van de Hydrofoiler XE-1 begin volgend jaar kunnen worden geleverd. Te laat voor wie in deze weken met tropische temperaturen op een innovatieve wijze verkoeling wil zoeken op het water. Maar helemaal op tijd voor de zomer van volgend jaar.

De 22 kilo wegende e-waterfiets blijft drijven en begint te bewegen als je gaat trappen. Qua uiterlijk heeft de Hydrofoiler XE-1 veel weg heeft van een hometrainer. Het apparaat heeft de beschikking over een motor van 400 watt en een accu voor trapondersteuning. Onder het wateroppervlak zit een propellor.

Geïnteresseerden kunnen via de registratiepagina op de site van Mata5 nu hun gegevens achterlaten. Hoeveel de e-waterfiets gaat kosten, is nog niet bekend. Maar vermoedelijk ben je met de Shuttle Bike doe-het-zelf kit (1299 euro), waarmee je elke fiets kunt ombouwen tot een waterfiets, een stuk goedkoper uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zo fiets je met je eigen fiets over het water

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore