Exclusief

Zo maakte Google de Nederlandse Assistent

27 juli 2018 21:14 Aangepast: 29 juli 2018 23:02

Bright sprak exclusief met twee van de makers van de Nederlandstalige Google Assistent. "Het moet leuk zijn om mee te communiceren."

Volgens Google-manager Benjamin Dorvel is de Nederlandse Google Assistent veel 'opener en spontaner' dan bijvoorbeeld de Duitse versie. Hij kan het weten, want hij en zijn team bepalen het karakter van de spraakassistent. Die persoonlijkheid wordt per land afgestemd. Google probeert de Assistent zo Nederlands mogelijk te houden.

De Nederlander Daniel van Esch houdt zich bezig met de spraak van de Google Assistent. Hoe moet het systeem woorden precies uitspreken? En in welke context moet de assistent bepaalde woorden gebruiken? "Voor een computer is het huisnummer 19: één negen. We moeten de Assistent dus leren dat hij in de context van straatnamen altijd 'negentien' zegt. Bij alarmnummer 112, mag hij juist weer geen 'honderdtwaalf' zeggen."

Bright sprak met Dorvel en Van Esch. Bekijk de video. De uitrol van de Nederlandse Google Assistent duurt overigens nog meerdere dagen.

Geen video missen? Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal.

Kijk ook: eerste ervaringen met de Nederlandse Google Assistent

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van