Ga naar de inhoud
Fiets 'm d'r in

Zo fiets je met je eigen fiets over het water

Met dit doe-het-zelfpakket maak je van elke fiets een waterfiets.

De Shuttle Bike doe-het-zelf kit laat je je eigen fiets ombouwen tot een waterfiets. Onder je fiets komen twee gele drijvers. Door te trappen drijf je de schroef onder je voorwiel aan en je gaat nog hard ook. Sturen gaat gewoon door het stuur te draaien, zoals je gewend bent. Het complete pakket is licht genoeg om op te tillen.

Het pakket, dat 1299 euro kost, bestaat uit twee meterslange gele opblaasbare drijvers met elektro-gelaste naden en dubbele wanden. Voor de montage aan je fiets is er een roestvrij stalen frame bestaand uit negen buizen met aluminium verbindingen. Het enige ingewikkelde onderdeel is de rol die de fietsbeweging aan het achterwiel via een kabel omzet in roteren van de aandrijfschroef aan het voorwiel.

Past in een rugzak

Het Italiaanse SBK Engineering is al sinds 1992 met de waterfiets bezig. Het ding is goed doordacht. Zo past het hele pakket in een rugzak die je op de fiets kan meenemen. Waar je verder tegenop zou kunnen zien, is het opblazen van die twee 'bananen'. Dat zit slim in elkaar: de lucht komt in de drijvers door te fietsen. Heel wat minder moeite dan blazen of pompen. In 10 minuten zou je van je fiets een waterfiets kunnen maken. 

Op de Amsterdamse grachten had je Dhruv Boruah op de gele waterfiets voorbij kunnen zien zoeven. De milieuridder liet onlangs zien hoe hij al fietsend plastic uit het water vist. 

Met
Lees ook
Met deze e-bike fiets je over het water
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl