Ga naar de inhoud
'Een tikkie beter'

Tikkie-rivaal Bunq.me nu voor iedereen beschikbaar

Ali Niknam is oprichter en ceo van Bunq. Beeld © Bunq

Donatieplatform Bunq.me is vanaf vandaag ook voor niet-klanten van Bunq beschikbaar. Met Bunq.me krijg je een persoonlijke betaalpagina met een link die niet verloopt, waarmee de bank de strijd aan wil gaan met het enorm populaire Tikkie. "Met de gedachte dat het een tikkie beter kan", zegt Bunq-oprichter Ali Niknam.

Bunq.me werd eind vorig jaar door de bank geïntroduceerd, maar was vooralsnog alleen voor Bunq-gebruikers beschikbaar. Met de nieuwe versie van Bunq.me wordt het bedrag op de door jou ingevulde bankrekening gestort. Je hebt dus geen Bunq-account nodig om van Bunq.me gebruik te maken.

Donaties

Op Bunq.me kun je jouw eigen link maken, bijvoorbeeld Bunq.me/jouwnaam, en vervolgens vul je een IBAN-nummer en e-mailadres in. Daarna stuur je de link naar een vriend of familie en de betaler kan dan zelf een bedrag invoeren en dan met iDeal betalen. Als iemand heeft betaald krijg je een bevestiging in de mail. 

Het is ook mogelijk om net zoals bij Tikkie van tevoren een bedrag in te vullen bij een betaalverzoek. Dit werkt door achter de link een bedrag te plaatsen, zoals Bunq.me/jouwnaam/10, waarmee je 10 euro terugvraagt. 

Ook
Lees ook
Ook de tandarts stuurt tegenwoordig Tikkies

Bunq.me wordt onder andere gebruikt om donaties op te halen. Omdat in tegenstelling tot bij Tikkie en ING de link niet verloopt kunnen mensen een betaallink op hun website zetten en zo om een donatie vragen. Nadat iemand heeft betaald ontvang je het bedrag op je rekening zodra je bank het heeft verwerkt. De limiet voor één Bunq.me-betaling is 10.000 euro.

Tikkie beter

"We implementeerden twee jaar geleden als eerste bank betaalverzoeken en intussen zijn er veel nieuwe aanbieders op de markt. Met de gedachte dat het een tikkie beter kan, hebben we gekeken naar hoe we de gebruikerservaring nog simpeler konden maken", zegt Bunq-oprichter Ali Niknam.

Tikkie heeft inmiddels meer dan 2 miljoen gebruikers en wordt inmiddels ook door winkels in gebruik genomen. Klanten van de Spar kunnen hun boodschappen nu in alle filialen betalen met een Tikkie. Hoeveel gebruikers ING en Bunq.me hebben, is niet bekend. 

ABN
Lees ook
ABN Amro-betaalapp Tikkie gelanceerd in Duitsland