Hint op lancering

Apple Pay in Nederland lijkt aanstaande

24 juli 2018 17:18 Aangepast: 24 juli 2018 17:35

De introductie van de betaalmethode Apple Pay in Nederland lijkt aanstaande te zijn. Apple noemt Nederland op een pagina over Apple Pay voor ontwikkelaars.

Een website van Apple hint op een introductie van betaalmethode Apple Pay in Nederland, zo schrijft iPhoned. Op applepaydemo.apple.com staat uitgelegd hoe er een Apple Pay-donatieknop kan worden toegevoegd aan een website. Opvallend genoeg wordt hier de mogelijkheid genoemd om de Nederlandse taal te selecteren.

De Nederlandse taal staat tussen talen waar Apple Pay nu al beschikbaar is, zoals Engels, Deens, Frans en Italiaans.

Dertig landen

Apple Pay werd voor het eerst geïntroduceerd in Amerika in 2014. Op dit moment is het beschikbaar in dertig landen, waaronder Noorwegen en San Marino. In deze landen is het mogelijk om de NFC-chip van de iPhone of Apple Watch te gebruiken als betaalmiddel, op een vergelijkbare manier als contactloos betalen met een bankpas werkt.

Eerder leek een entree in Nederland ook al aanstaande, toen de informatiepagina over Apple Pay beschikbaar was in het Nederlands. Later werd dit weer teruggezet naar het Engels. Apple wil niets zeggen over een mogelijke introductie van Apple Pay in Nederland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple Pay via omweg voor Bunq-klanten alweer teruggedraaid

Volg Bright

Like ons op Facebook.

Volg ons op Twitter en Instagram.

En subscribe je op ons YouTube-kanaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van