Verwacht in 2020

'Microsoft werkt aan goedkope Xbox voor streamen games'

23 juli 2018 20:47 Aangepast: 23 juli 2018 21:17
Beeld © EPA

Microsoft zou behalve aan een opvolger van de Xbox One ook werken aan een goedkope spelcomputer. Daarmee zouden games alleen via de cloud zijn te spelen.

Dat zeggen bronnen tegen Thurrott, een site die in nieuws over Microsoft is gespecialiseerd. De spelcomputer die is gericht op het streamen van games zou minder snelle hardware hebben, waardoor hij een stuk goedkoper kan worden. 

Abonnement

De games draaien deels op afstand op servers bij Microsoft. Gebruikers zouden een abonnement op Microsofts nieuwe streaminggamedienst moeten afnemen. Voor een vast maandbedrag kunnen ze dan een catalogus met games via de cloud spelen. 

De tweede, duurdere spelcomputer die Microsoft ontwikkelt zou wel krachtige hardware hebben en games volledig lokaal kunnen afspelen. Alle nieuwe games zouden op beide consoles werken, schrijft Thurrott. "Het einddoel is dat je vanaf elk apparaat toegang tot Xbox-games kan krijgen."

'In 2020 te koop'

Volgens de bronnen wil Microsoft de twee nieuwe spelcomputers in 2020 introduceren. Microsoft heeft niet op het bericht gereageerd. De Xbox-maker zei onlangs wel te werken aan een nieuwe generatie spelcomputers. De goedkoopste Microsoft-console , de Xbox One S, kost momenteel in een bundel met één game 249 euro. 

Concurrent Sony zou volgens geruchten ook van plan zijn om de nieuwe Playstation 5 in 2020 uit te brengen.  

Playstation 4 populairst

De PlayStation 4 is, ondanks zijn laatste levensfase, veruit de populairste van de huidige generatie spelcomputers. Sony verkocht tot nu toe 80 miljoen PS4's, de Xbox One staat op zo'n 38 miljoen stuks en van de Nintendo Switch zijn er ruim 17 miljoen over de toonbank gegaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Microsoft hint naar 'nieuwe Xbox-hardware'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van