'Tv van de toekomst'

Samsung komt met dunne microled-tv voor consumenten

23 juli 2018 17:51 Aangepast: 23 juli 2018 20:02

Samsung begint in september met de massaproductie van The Wall, de enorme 4K-tv met de microled-techniek. Maar de dunnere versie van volgend jaar is pas echt op consumenten gericht.

The Wall, die begin dit jaar werd gepresenteerd, is aanvankelijk vooral bedoeld voor hotels, winkels, stadions, musea en beurzen, meldt The Korea Herald. De tv is met een schermdiagonaal van 146 inch erg groot.

Volgend jaar lanceert de Koreaanse fabrikant een veel dunnere consumentenversie van zijn microled-tv. De nieuwe versie zal 30 millimeter dik zijn, The Wall is momenteel 80 millimeter dik. Volgens Han Jong-hee van de display-divisie van Samsung zal de prijs van de tv 'niet zo hoog zijn als mensen denken'.

Microled vs oled

The Wall maakt gebruik van microled: Samsungs alternatief voor oled. Net als bij oled produceert bij microled ieder led-lampje zijn eigen licht, zonder dat er achtergrondverlichting nodig is. Een van de voordelen: zwart is ook echt zwart, doordat pixels helemaal zijn uit te zetten. 

Volgens Samsung gaat microled langer mee dan oled en is er minder kans op ingebrande pixels. Ook zou er een grotere helderheid mogelijk zijn.

Modulair

Het scherm heeft geen vaste grootte. Omdat The Wall geen schermrand heeft, is het makkelijker voor kopers van het display om zelf te laten kiezen hoe groot het scherm precies moet zijn. Zij kunnen zelf bepalen hoeveel microled-modules ze op hun muur kwijt willen. 

Volg Bright

Like ons op Facebook.

Volg ons op Twitter en Instagram.

En subscribe je op ons YouTube-kanaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van