Nieuwe functies

'Binnenkort bellen met HomePod'

23 juli 2018 09:15 Aangepast: 23 juli 2018 18:18

Het wordt mogelijk om telefoongesprekken via de HomePod te voeren. Ook is Apple van plan om een optie toe te voegen waardoor je verschillende wekkers kunt zetten op de slimme speaker.

Dat bericht de Franse site iGeneration op basis van informatie over de beta van iOS 12. Volgens iGeneration blijkt uit de beta van het nieuwe besturingssysteem dat Apple van plan is de nodige functionaliteiten toe te voegen.

De meest in het oog springende toevoeging is de optie om telefoongesprekken te starten en op te nemen via de speaker. Een andere nieuwe optie betreft het zetten van verscheidene wekkers, bijvoorbeeld voor verschillende gerechten die je aan het bereiden bent.

Daarnaast wordt het onder meer mogelijk om je iPhone te lokaliseren via de HomePod. Ten slotte moet de update je ook in staat stellen om een brakke verbinding tussen de HomePod en je wifi-netwerk te verbeteren zonder dat je de speaker daarvoor hoeft te resetten.

Slimme speakers

Welke features Apple daadwerkelijk dit najaar zal toevoegen aan de update, blijft afwachten. De voorgestelde opties zijn hoe dan ook allemaal welkom: hoewel er weinig valt te klagen over de geluidskwaliteit van de HomePod, loopt de slimme speaker qua functionaliteit nog wel achter op de Google Home en Amazon Echo.

Kijk onze review van de HomePod.

Meer gadgetreviews? Subscribe je ook op het Bright YouTube-kanaal

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Apple met HomePod vierde op markt slimme speakers'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van