Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
En... actie!

Skype voegt eindelijk een opnamefunctie toe

17 juli 2018 10:54 Aangepast: 17 juli 2018 11:05
Beeld © Skype

Het duurde een jaar of 15, maar dan heb je ook wat. Skype krijgt binnenkort een ingebouwde functie om gesprekken op te nemen.

Vanaf later deze maand wordt het mogelijk om telefoon- en videogesprekken op te nemen, direct via Skype. Tot nu toe moest je uitwijken naar tools van derde partijen om de audio en video op te nemen.

In de komende versie van Skype wordt het opnemen mogelijk direct vanuit het programma. Op het moment dat een van de gebruikers de opnamefunctie aanzet, krijgen alle gespreksgenoten een bericht dat er een opname gestart is.

Opslag in de cloud

Verder is het handig dat de opname in de cloud wordt opgeslagen, waardoor de opnamefunctie werkt op alle mogelijke platformen, dus zowel voor mobiel als voor desktop, zo schrijft The Verge. Ook gedeelde schermen komen in de opname terecht.

Andere toevoegingen

Naast een gesprek opnemen voegt Microsoft ook wat andere functies toe aan Skype. De desktop-app gaat er meer uitzien als een smartphone-app.

Verder wordt het gratis om gesprekken in HD (1080p) te voeren, ook als je met 24 mensen in een groepsgesprek zit. Ook worden @mentions toegevoegd om iemands aandacht te trekken in een groepschat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Lek in Skype laat hackers je pc overnemen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore