Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Smart Home

Velux maakt slimme dakramen voor je smarthome

11 juli 2018 14:49 Aangepast: 12 juli 2018 14:29

Dit nieuwe systeem van Velux en Netatmo doet je dakramen open als de CO2, luchtvochtigheid of temperatuur in je huis niet op orde zijn.

Terwijl lampen, thermostaten, stofzuigers en andere apparaten met een stekker rap zelfstandiger worden, zijn de traditionele onderdelen van ons huis weerbarstiger. De deur was als eerste aan de beurt met slimme sloten die open kunnen door je telefoon in de buurt te houden, maar op een raamopener met afstandsbediening na was het nog wat rustig in dit segment. Deels is dat begrijpelijk, want wie wil buitengesloten worden omdat z'n telefoon leeg is, maar anderzijds is het van de zotte dat je de auto op slot doet door er bij weg te lopen, maar je met een middeleeuws sleuteltje in je voordeur zit te wriemelen.

Velux en Netatmo sloegen de handen ineen om daar wat aan te doen. Het systeem, Velux Active with Netatmo, bestaat uit een hub, gemotoriseerde dakramen, rolluiken en binnenklimaatsensoren. 

De iPhone-gebruiker mag zich verheugen op integratie met Siri. Daardoor kun je je bezoekers imponeren door te zeggen 'Siri, doe het dakraam open'. Precies drie leuk. De werkelijke innovatie zit hem er juist in dat het 'plug, play and forget' is. Een keer ingesteld zal het systeem zelf de dakramen openzetten als dat verstandig is en dicht zetten als het regent of te koud wordt. 

Het startpakket kost €249, een losse klimaatsensor kost €99.  

Miniatuurvoorbeeld
Getest

Bright Stuff: de 3 beste smarthome-producten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore