Nog even 4% bijtelling

Jaguar I-Pace wordt extra rap gebouwd voor Nederland

05 juli 2018 18:34 Aangepast: 06 juli 2018 09:05

Elektrische auto's met een flink bereik zijn er genoeg, maar ze zijn niet allemaal even makkelijk leverbaar. Speciaal voor de Nederlanders schroeft Jaguar de productie flink op.

Nederlanders die een Jaguar I-Pace willen rijden hebben haast. Eind dit jaar verandert de bijtellingsregeling. Nu is elke elektrische auto voor het volledige aankoopbedrag tegen 4% bijtelling te leasen. Een elektrische auto van 100.000 euro wordt je dan aangerekend als €4000 loon, waarover je in het ergste geval dus €2000 belasting betaalt. In de nieuwe regeling is alleen de eerste €50000 zo gunstig. Daarover betaal je dus €1000 belasting, maar over de rest gewoon 22%. Kost je dan €5500 aan belasting. Bij elkaar €4500 meer. 

'Productie voor Nederland verhoogd'

Het loont dus om een Tesla Model S, Jaguar I-Pace of Audi e-tron vóór 31 december op kenteken te krijgen als je hem zakelijk gaat rijden. Jaguar springt daar nu op in en verhoogt de productie voor Nederland.

Er zijn op dit moment al 2000 orders binnen, maar de komende maanden kan dus vrolijk nog besteld worden met tijdige levering volgens de Engelse automaker. “We zijn bijzonder trots dat Jaguar het belang van de Nederlandse markt erkent en het aantal productieallocaties verhoogt”, zegt Marc Bienemann, Managing Director Jaguar Land Rover Benelux, in een persbericht. De I-Pace staat vanaf vandaag bij de dealer.

Bekijk ook onze video over de Jaguar I-Pace

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van