Tech

Netflix overweegt hogere prijs voor mensen die account delen

04 juli 2018 11:10 Aangepast: 04 juli 2018 14:57
Beeld © ANP

Netflix overweegt een vierde abonnementsvorm in te voeren, speciaal voor gebruikers die met vrienden of familieleden een account delen. Een account delen wordt daardoor duurder, zonder dat je er extra functies bij krijgt.

Er zijn nu drie Netflix-abonnementen: Basic voor 7,99 euro per maand, Standaard voor 10,99 euro per maand en Premium voor 13,99 euro per maand. Basic is voor één gebruiker tegelijk en niet in hd-kwaliteit, Standaard is voor twee gebruikers en wel in hd en Premium laat tot vier gebruikers tegelijk kijken, ook in 4K-kwaliteit.

Netflix overweegt nu om een vierde abonnement toe te voegen, zegt een woordvoerder tegen CNET. Het nieuwe Ultra-abonnement zou hetzelfde bieden als het huidige Premium-abonnement: kijken op vier schermen tegelijk en in 4K. Maar dan voor 16,99 euro per maand in plaats van 13,99 euro.

Zonder nieuwe functies

Het Premium-abonnement blijft bestaan, maar biedt kijken in 4K op twee in plaats van vier schermen tegelijk. Het delen van een account zou dus drie euro per maand duurder worden, zonder dat er nieuwe functies worden toegevoegd. In Italië zou Netflix het nieuwe abonnement al getest worden, meldt de Italiaanse site Tutto Android.

"We testen voortdurend nieuwe dingen bij Netflix", zegt een woordvoerder van het bedrijf. "In dit geval testen we iets andere prijspunten en functies, om beter te begrijpen hoe consumenten Netflix waarderen."

Niet alle Netflix-abonnees zouden de nieuwe prijzen tijdens de testperiode aangeboden krijgen. Het is nog niet duidelijk of de nieuwe prijsstelling definitief wordt.