Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Animoji op de iPad

iOS 12 hint naar nieuwe iPad met Face ID

04 juli 2018 11:55 Aangepast: 04 juli 2018 12:05

De nieuwste testversie van iOS 12 wijst op de komst van Animoji voor iPad, wat alleen zou kunnen op een iPad met Face ID.

In de nieuwste bètaversie van iOS 12 zit ondersteuning voor iPads in de zogeheten AvatarKit, ontdekte ontwikkelaar Steve Troughton-Smith. Die software maakt Animoji's en Memoji's mogelijk, de 3D-emoji die de gezichtsbewegingen van de gebruiker overnemen.

Animoji zijn nu alleen beschikbaar op de iPhone X, het enige Apple-apparaat met een TrueDepth-camera. Dankzij een dieptesensor kan die camera gezichten en uitdrukkingen nauwkeurig herkennen, ook voor het ontgrendelen via Face ID. Als er binnenkort inderdaad Animoji-ondersteuning voor iPads komt, kan het haast niet anders dat Apple werkt aan een iPad met TrueDepth-camera.

Eind 2017 waren er ook al geruchten over een iPad met Face ID. Een vernieuwde iPad Pro zou hetzelfde ontwerp als de iPhone X krijgen: met dunne schermranden, een TrueDepth-camera en zonder thuisknop met Touch ID. Volgens Apple is Face ID nauwkeuriger en veiliger dan ontgrendeling met een vingerafdrukscanner.

iOS 12

iOS 12 brengt ook de bediening van de iPhone X naar de iPad. Zo kunnen iPad-gebruikers straks met een veeg vanaf de bodem van het scherm naar het thuisscherm gaan, ook op bestaande iPads. De bediening zou een iPad zonder thuisknop een stuk realistischer maken.

Apple zou volgens geruchten dit jaar volledig overstappen op Face ID in zijn nieuwe iPhones. Er zouden dit jaar drie nieuwe modellen komen. Een opvolger van de iPhone X met 5,8 inch oled-scherm, een Plus-model van de nieuwe X met 6,5 inch oled-scherm en een derde model met 6,1 inch scherm, inclusief inkeping met TrueDepth-camera.

iOS 12 verschijnt dit najaar, maar is in instabiele bètavorm met bugs al op eigen risico voor het publiek te gebruiken. iOS 12 belooft onder meer tot 40 procent sneller te presteren op oudere apparaten dan iOS 11. Ook krijgt Siri meer functies in de vorm van Siri Shortcuts, waarmee gebruikers zelf hele series van handelingen kunnen instellen en koppelen aan één Siri-commando.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo werkt Siri Shortcuts in iOS 12

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore