Ga naar de inhoud
Tech

Last van overactieve groepsapps? WhatsApp biedt redding

Picknick in het park, bootcamp met vrienden, overal zijn appgroepen voor. Beeld © Getty Images

Buren die maar vakantiefoto's in de app gooien, fanatieke voetbalouders die hele wedstrijdverslagen sturen of collega's die maar door blijven praten over werk. Iedereen die weleens in een WhatsApp-groep heeft gezeten is bekend met appterreur. En daar gaat WhatsApp nu wat aan doen.

Beheerders van groepschats krijgen voortaan de mogelijkheid om als enige berichten naar de groep te kunnen sturen - reageren naar de groep kan niet. De functie werd afgelopen weekeinde bekendgemaakt.  

Als een beheerder van een groepschat de functie inschakelt, kan hij als enige berichten naar de groep versturen. De leden kunnen de berichten alleen lezen, en desgewenst een privé-bericht naar de beheerder sturen. De groep blijft zo een overzichtelijk kanaal met updates.

30 keer: 'Ik heb betaald'

Op Twitter genoeg voorbeelden van die terreur en eindeloze stroom berichten:

Vooral tig keer dezelfde vragen of antwoorden waar niemand wat aan heeft zijn een bron van irritatie:

De functie is volgens WhatsApp bijvoorbeeld handig voor chatgroepen die docenten gebruiken om ouders op de hoogte te houden.

De nieuwe optie is te vinden bij de Groepsinstellingen onder Groepsinformatie. Volgens WhatsApp wordt de nieuwe instelling momenteel uitgerold naar alle gebruikers wereldwijd.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl