Tech

Datalek bij Ticketmaster: gegevens klanten mogelijk buitgemaakt

28 juni 2018 09:45 Aangepast: 28 juni 2018 13:40
Massive Attack treedt op in Budapest (2018). Beeld © Getty

Heb je tussen september 2017 en 23 juni 2018 een ticket gekocht via Ticketmaster? Dan is er een kans dat jouw persoonlijke informatie en betalingsgegevens zijn buitgemaakt door criminelen.

Dat meldt Ticketmaster op zijn website. Het gaat onder andere om naam, woonadres, e-mailadres, telefoonnummer, betalingsgegevens en aanmeldgegevens van het Ticketmaster-account. 

Gehackt

Ticketmaster gebruikt klantenservicesoftware van Inbenta op zijn website, en in die technologie zat een beveiligingslek. Daardoor konden de criminelen meegluren met wat klanten op de website invoerden en deze gegevens buitmaken.

Ibenta stelt echter dat Tickermaster een aangepaste versie van deze technologie zonder hun medeweten heeft gepubliceerd op de website, waardoor het kwetsbaar voor hackers is geworden. Daarmee wijst het met de vinger naar Ticketmaster.

Fraude

"Direct na de ontdekking van de schadelijke software hebben we het Inbenta-product uitgeschakeld voor alle websites van Ticketmaster", schrijft het bedrijf in een verklaring. Ticketmaster heeft iedereen die tussen september 2017 en 23 juni 2018 een ticket heeft gekocht een mail gestuurd met daarin uitleg over de situatie. 

"Forensische teams en beveiligingsexperts werken dag en nacht om te begrijpen hoe de gegevens bloot zijn komen te liggen." Ticketmaster raadt mensen aan hun bankrekening te controleren op verdachte afschriften of andere aanwijzingen van fraude of identiteitsdiefstal. Ook vraagt het bedrijf mensen om hun wachtwoord opnieuw in te stellen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore